Odprta Kuhinja

Brokoli z mandlji in grozdno marmelado

A+   A-
Lahko bi bila prav fina postna jed.


Sestavine


- 250 g brokolija
- 100 g masla
- 100 g mandljevih lističev
- 80 g grozdne marmelade
- 3 žlice vode
- sok ene limone
- žlička soli

Priprava


1. Brokoli razcvetkamo in večje cvetke razrežemo na polovico. Pokapamo z limonovim sokom, solimo in skuhamo v vodni sopari. Medtem na maslu zlato rjavo prepražimo mandljeve lističe. Pražimo toliko časa, da se začne peniti in mandlji lepo zadišijo.

2. Kuhan brokoli preložimo na krožnik, prelijemo z maslenimi mandlji in čez nakapamo grozdno marmelado, ki smo jo zmešali z nekaj žlicami vode.

Recepti in besedilo: Saša Drobnič Škrjanec
Foto: Jagababa.si

Preberite še: Trije triki Marthe Stewart, s katerimi bo lupljenje kostanja lažje

Datum Objave: 3.11.2017 ob 08:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: