Brstični ohrovt s suhimi paradižniki

Še en način, kako pripraviti te zelene glavice, da zares teknejo.

Sestavine za dva

– brstični ohrovt
– dva krompirja
– suhi paradižniki (vloženi v olje)
– manjša čebula
– oljčno olje
– sol in poper

Priprava

1. Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slani vodi do mehkega, nato odcedimo. Tekočino prihranimo. Brstični ohrovt očistimo, večje glavice prerežemo na pol ali na četrtine. Sesekljamo čebulo. Pri mladi čebuli uporabimo tudi zeleni del. Paradižnik narežemo na trakove.

2. Vzamemo večjo ponev, na olju popražimo čebulo in dodamo ohrovt. Posolimo, da se zelenjava navlaži, in pomešamo, da se malo zapeče. Vmes dodamo suh paradižnik. Sproti po potrebi zalivamo s tekočino, v kateri se je kuhal krompir, zmanjšamo temperaturo in ponev pokrijemo. Dušimo le par minut.

3. Takoj ko se ohrovt čisto malo zmehča, dodamo odcejen krompir, izklopimo temperaturo in pustimo ponev na štedilniku še kakšnih pet minut, da se okusi povežejo. Dosolimo in nameljemo poper po okusu (suhi paradižniki so po navadi dovolj slani za vso jed, solili smo tudi krompir).

4. Postrežemo takoj.

Priporočamo še: Kako pripraviti brstični ohrovt, da boste v njem zares uživali
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana