Brstični ohrovt s suhimi paradižniki

Še en način, kako pripraviti te zelene glavice, da zares teknejo.

Sestavine za dva

– brstični ohrovt
– dva krompirja
– suhi paradižniki (vloženi v olje)
– manjša čebula
– oljčno olje
– sol in poper

Priprava

1. Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slani vodi do mehkega, nato odcedimo. Tekočino prihranimo. Brstični ohrovt očistimo, večje glavice prerežemo na pol ali na četrtine. Sesekljamo čebulo. Pri mladi čebuli uporabimo tudi zeleni del. Paradižnik narežemo na trakove.

2. Vzamemo večjo ponev, na olju popražimo čebulo in dodamo ohrovt. Posolimo, da se zelenjava navlaži, in pomešamo, da se malo zapeče. Vmes dodamo suh paradižnik. Sproti po potrebi zalivamo s tekočino, v kateri se je kuhal krompir, zmanjšamo temperaturo in ponev pokrijemo. Dušimo le par minut.

3. Takoj ko se ohrovt čisto malo zmehča, dodamo odcejen krompir, izklopimo temperaturo in pustimo ponev na štedilniku še kakšnih pet minut, da se okusi povežejo. Dosolimo in nameljemo poper po okusu (suhi paradižniki so po navadi dovolj slani za vso jed, solili smo tudi krompir).

4. Postrežemo takoj.

Priporočamo še: Kako pripraviti brstični ohrovt, da boste v njem zares uživali
Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed