Bruskete z umešanimi jajci in pečenimi češnjevci

Zajtrk, kot bi si ga privoščili v Italiji.

Sestavine za 4 osebe

– 4 jajca
– 2 žlici kremnega sirčka
– oljčno olje
– strok česna
– sol in poper
– 4 kosi kruha ali več manjših
– vejica češnjevih paradižnikov
– vejica timijana

Priprava

1. Paradižnike na pekaču prebodemo s konico noža, pokapljamo z oljčnim oljem in malce posolimo. Postavimo jih v pečico, segreto na 200 stopinj za približno 20 minut.

2. Ko se paradižniki pečejo in postajajo vedno slajši, pripravimo ostale dele jedi. Jajca dobro razžvrkljamo in jih spečemo v teflonski ponvi na srednji temperaturi. Med rednim mešanjem po malem dodajamo kremni sirček. Na koncu dodamo še malce timijana ali drugih zelišč. Jajca odstavimo z ognja, ko še niso popolnoma zakrknjena (se še svetijo).

3. Kruh popečemo, ga natremo s strokom česna in pokapljamo z malce oljčnega olja.

4. Na vsak košček kruha najprej dodamo umešana jajčka, posolimo in popramo, pokapljamo s sokom, ki je nastal med peko paradižnika, in obložimo s pečenim češnjevcem ali dvema. Okrasimo z vejico timijana, postrežemo in uživamo v dolgem sobotnem zajtrku.

Priporočamo še: Najboljša umešana jajčka z namigi Ane Žontar Kristanc

Fotografija: Thinkstock

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana