Bruskete z umešanimi jajci in pečenimi češnjevci

Zajtrk, kot bi si ga privoščili v Italiji.

Sestavine za 4 osebe

– 4 jajca
– 2 žlici kremnega sirčka
– oljčno olje
– strok česna
– sol in poper
– 4 kosi kruha ali več manjših
– vejica češnjevih paradižnikov
– vejica timijana

Priprava

1. Paradižnike na pekaču prebodemo s konico noža, pokapljamo z oljčnim oljem in malce posolimo. Postavimo jih v pečico, segreto na 200 stopinj za približno 20 minut.

2. Ko se paradižniki pečejo in postajajo vedno slajši, pripravimo ostale dele jedi. Jajca dobro razžvrkljamo in jih spečemo v teflonski ponvi na srednji temperaturi. Med rednim mešanjem po malem dodajamo kremni sirček. Na koncu dodamo še malce timijana ali drugih zelišč. Jajca odstavimo z ognja, ko še niso popolnoma zakrknjena (se še svetijo).

3. Kruh popečemo, ga natremo s strokom česna in pokapljamo z malce oljčnega olja.

4. Na vsak košček kruha najprej dodamo umešana jajčka, posolimo in popramo, pokapljamo s sokom, ki je nastal med peko paradižnika, in obložimo s pečenim češnjevcem ali dvema. Okrasimo z vejico timijana, postrežemo in uživamo v dolgem sobotnem zajtrku.

Priporočamo še: Najboljša umešana jajčka z namigi Ane Žontar Kristanc

Fotografija: Thinkstock

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed