Odprta Kuhinja

Bučkina solata, ki je lahko popolna priloga

Odpri galerijo
A+   A-
Kako porabiti tiste bučke, ki so ušle izpod nadzora? Imamo malce drugačno idejo, ki bo popestrila tako mesne kot zelenjavne jedi. Priporočamo!


Če je vaš zeleni palec tako zakrnel kot najin, potem tudi vaša greda še najbolj spominja na kočevski pragozd. Najine lične bučke se v njem mimogrede preobrazijo v prave pravcate buče, ki jih je treba naložiti v samokolnico. Ko se znajdemo pred bučkami, velikimi kot šnavcer, nam ne preostane drugega, kot da iz njih pripravimo slastno solatko. Na kratko pokuhane kocke bučk zmešamo s tržaško omako in kisom, da dobimo odlično prilogo tako mesnim kot zelenjavnim jedem. Iz goljata naj bo torej solata.

Bučkina solata  • velika bučka (približno 500 g olupljene in nakockane)

  • 2 stroka česna

  • šopek peteršilja

  • olje, kis, sol


Priprava


1. Trdo kožo megabučke težko olupimo z lupilcem za krompir – najlažje se lotimo tako, da bučko najprej razpolovimo, nato iz polovic z žlico postrgamo semena. Vsako polovico počez narežemo na 5 delov, z vsakega pa z lupilcem odrežemo lupino.

2. Meso potem narežemo na centimeter debele koščke. Stresemo jih v lonec in zalijemo z vodo. Dobro solimo in zavremo. Bučka naj se kuha 5–10 minut, odvisno od starosti. Za solato potrebujemo dovolj čvrste bučkine kose, zato pazimo, da se ne razkuha.

3. Ko so koščki kuhani, jih stresemo v cedilo in splaknemo s hladno vodo, da ustavimo kuhanje in jih ohladimo za solatko.

4. Ohlajeno bučko stresemo v skledo in dodamo drobno sesekljan česen in peteršilj.

5. Solato zabelimo s kisom in oljem ter solimo po okusu.
Priporočamo še: Njoki po sorentinsko: božansko kosilo, ki nas vedno spomni na poletje (VIDEO)

Deloindom.si: Kako osvežiti fuge med ploščicami
Datum Objave: 29.8.2023 ob 06:08

Več iz te teme:

brezmesne jedibučketržaška omakabučkina solata

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.