Bučkina solata, ki je lahko popolna priloga
Odpri galerijo
A+ A-
Kako porabiti tiste bučke, ki so ušle izpod nadzora? Imamo malce drugačno idejo, ki bo popestrila tako mesne kot zelenjavne jedi. Priporočamo!
Bučkina solata
- velika bučka (približno 500 g olupljene in nakockane)
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja
- olje, kis, sol
Priprava
1. Trdo kožo megabučke težko olupimo z lupilcem za krompir – najlažje se lotimo tako, da bučko najprej razpolovimo, nato iz polovic z žlico postrgamo semena. Vsako polovico počez narežemo na 5 delov, z vsakega pa z lupilcem odrežemo lupino.
2. Meso potem narežemo na centimeter debele koščke. Stresemo jih v lonec in zalijemo z vodo. Dobro solimo in zavremo. Bučka naj se kuha 5–10 minut, odvisno od starosti. Za solato potrebujemo dovolj čvrste bučkine kose, zato pazimo, da se ne razkuha.
3. Ko so koščki kuhani, jih stresemo v cedilo in splaknemo s hladno vodo, da ustavimo kuhanje in jih ohladimo za solatko.
4. Ohlajeno bučko stresemo v skledo in dodamo drobno sesekljan česen in peteršilj.
5. Solato zabelimo s kisom in oljem ter solimo po okusu.
Priporočamo še: Njoki po sorentinsko: božansko kosilo, ki nas vedno spomni na poletje (VIDEO)
Deloindom.si: Kako osvežiti fuge med ploščicami
Datum Objave: 29.8.2023 ob 06:08