Bučna juha s cimetom
A+ A-
Bogato začinjena in osvežujoče pikantna.
Sestavine
- 1 kg rumene buče
- velika bela čebula
- 2 palčki cimeta
- 2 janeževi zvezdi
- pol naribanega muškatnega oreščka
- žlička mlete kumine
- košček svežega ingverja
- 2 rdeča čilija
- 7 dl vode
- 2 čajni žlički soli
- 50 g masla
- sok ene limete
Priprava
1. Bučo olupimo in narežemo na srednje velike kose.
2. Tudi čebulo olupimo, nasekljamo in na maslu prepražimo, da porumeni. Dodamo bučo, sol in naribamo sveži ingver. Premešamo in popražimo. Nato dodamo še preostale začimbe in čili, ki smo mu odstranili semena.
3. Pražimo še slabih pet minut, nato pa zalijemo z vodo in na šibkem ognju kuhamo približno 20 minut.
4. Juho s paličnim mešalnikom pretlačimo, pred tem odstranimo vse trde začimbe. Tik pred serviranjem lahko kanemo nekaj kapljic limetinega soka.
Kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: www.jagababa.si
Preberite še: Bučna juha z arašidovim maslom
Datum Objave: 3.10.2019 ob 11:10