Bučna juha z ajdovo kašo

Odpri galerijo
A+ A-
Krepkejša izvedba.
Sestavine
- 400 g buče
- 200 g korenja
- 65 g ajdove kaše
- 1,2 l vode
- ščep soli, mlete kumine, kurkume
- timijan, limonska trava, kardamom, žlica konopljinega olja
Priprava
1. Ajdovo kašo speremo pod vročo vodo ter jo zakuhamo v loncu z vročo vodo. Dodamo na kose narezano bučo in nastrgano korenje. Juho rahlo solimo in začinimo ter kuhamo 10–15 minut.
2. Pred serviranjem dodamo žlico konopljinega olja ali katerega drugega nerafiniranega hladno stisnjenega olja.
Namig: Če kašo poprej namakamo nekaj ur, bo še hitreje kuhana.
Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti
Recept: Irena Tomažin, Zdrava juhica
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 1.10.2018 ob 17:10