Odprta Kuhinja

Bučna juha z ajdovo kašo

Odpri galerijo
A+   A-
Krepkejša izvedba.

Priprava

1. Ajdovo kašo speremo pod vročo vodo ter jo zakuhamo v loncu z vročo vodo. Dodamo na kose narezano bučo in nastrgano korenje. Juho rahlo solimo in začinimo ter kuhamo 10–15 minut.

2. Pred serviranjem dodamo žlico konopljinega olja ali katerega drugega nerafiniranega hladno stisnjenega olja.

Namig: Če kašo poprej namakamo nekaj ur, bo še hitreje kuhana.
Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti


Recept: Irena Tomažin, Zdrava juhica
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

 

Datum Objave: 1.10.2018 ob 17:10

Več iz te teme:

juhe in enolončniceajdova kašajuhabučebučna juha

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja