Odprta Kuhinja

Bučna zmrzlina z višnjami

A+   A-
Zanimiva struktura in sama po sebi lep okras na mizi.


Sestavine


- 250 g bučnega mesa (maslenka, da bo zmrzlina kremnata)
- 300 ml sladke smetane
- 2 žlici javorjevega sirupa
- bio limona (nastrgana lupinica)
- ½ žličke agar agarja
- višnje v sirupu

Priprava


1. Bučo olupimo in jo narežemo na majhne koščke. Dodamo smetano, javorjev sirup, nastrgano lupinico limone in kuhamo toliko časa, da se buča zmehča.

2. Pretlačimo, dodamo agar agar in z metlico hitro mešamo nad ognjem 2 minuti, nato nalijemo v mrzle posode in postavimo v hladilnik za nekaj ur.

3. Ponudimo prelito z vročimi višnjami v sirupu.
Priporočamo: Kruh iz buče

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 13.11.2018 ob 10:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: