Bučne kroglice

Brez jajc in mlečnih izdelkov.

Sestavine

  • 70 g bučnega pireja (iz buče hokaido)
  • 100 g rozin
  • 90 g nalistanih mandljev (lahko tudi celi, olupljeni)
  • žlička cimeta
  • 1/3 žličke mletih klinčkov
  • 70 g polnozrnatih (ali navadnih) ovsenih kosmičev
  • 3 žličke mletih lanenih semen
  • pol žlice medu
  • 40 g drobno sesekljane temne čokolade

Priprava

1. Bučni pire, rozine, mandlje, cimet, mlete klinčke, ovsene kosmiče, laneno seme in med damo v pokončni mešalnik (blender) in vse dobro zmešamo.

2. Dodamo še temno čokolado. Zmes mora biti malce lepljiva. Iz nje oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sezamu. Hranimo jih v hladilniku.

Priporočamo: Čokoladna torta z rdečim vinom

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed