Bučne kroglice
A+ A-
Brez jajc in mlečnih izdelkov.
Sestavine
- 70 g bučnega pireja (iz buče hokaido)
- 100 g rozin
- 90 g nalistanih mandljev (lahko tudi celi, olupljeni)
- žlička cimeta
- 1/3 žličke mletih klinčkov
- 70 g polnozrnatih (ali navadnih) ovsenih kosmičev
- 3 žličke mletih lanenih semen
- pol žlice medu
- 40 g drobno sesekljane temne čokolade
Priprava
1. Bučni pire, rozine, mandlje, cimet, mlete klinčke, ovsene kosmiče, laneno seme in med damo v pokončni mešalnik (blender) in vse dobro zmešamo.
2. Dodamo še temno čokolado. Zmes mora biti malce lepljiva. Iz nje oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sezamu. Hranimo jih v hladilniku.
Priporočamo: Čokoladna torta z rdečim vinom
Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 10.12.2020 ob 08:12