Bučne kroglice

Brez jajc in mlečnih izdelkov.

Sestavine

– 70 g bučnega pireja (iz buče hokaido)
– 100 g rozin, 90 g nalistanih mandljev (lahko tudi celi, olupljeni)
– žlička cimeta, 1/3 žličke mletih klinčkov
– 70 g polnozrnatih (ali navadnih) ovsenih kosmičev
– 3 žličke mletih lanenih semen, ½ žlice medu
– 40 g drobno sesekljane temne čokolade

Priprava

1. Bučni pire, rozine, mandlje, cimet, mlete klinčke, ovsene kosmiče, laneno seme in med damo v pokončni mešalnik (blender) in vse dobro zmešamo.

2. Dodamo še temno čokolado. Zmes mora biti malce lepljiva. Iz nje oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sezamu. Hranimo jih v hladilniku.

Priporočamo: Čokoladna torta z rdečim vinom

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed