Odprta Kuhinja

Bučne kroglice

A+   A-
Brez jajc in mlečnih izdelkov.


Sestavine



  • 70 g bučnega pireja (iz buče hokaido)

  • 100 g rozin

  • 90 g nalistanih mandljev (lahko tudi celi, olupljeni)

  • žlička cimeta

  • 1/3 žličke mletih klinčkov

  • 70 g polnozrnatih (ali navadnih) ovsenih kosmičev

  • 3 žličke mletih lanenih semen

  • pol žlice medu

  • 40 g drobno sesekljane temne čokolade


Priprava


1. Bučni pire, rozine, mandlje, cimet, mlete klinčke, ovsene kosmiče, laneno seme in med damo v pokončni mešalnik (blender) in vse dobro zmešamo.

2. Dodamo še temno čokolado. Zmes mora biti malce lepljiva. Iz nje oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sezamu. Hranimo jih v hladilniku.
Priporočamo: Čokoladna torta z rdečim vinom

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 10.12.2020 ob 08:12

Več iz te teme:

bučne kroglice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja