Odprta Kuhinja

Bučni hrustljavčki s parmezanom

Odpri galerijo
A+   A-
Prihaja čas, ko bodo bučke zavladale našim vrtovom.



Priprava 15 minut, čas kuhanja 10 minut.

Sestavine


- 120 ml rastlinskega olja
- 60 g (panko) drobtin
- 50 g naribanega parmezana
- 2 na tanke kolobarje narezani bučki
- 75 g večnamenske moke
- 2 veliki jajci

Priprava


1. V večji ponvi segrejemo olje. Biti mora kar precej vroče.

2. V večji skledi zmešamo skupaj drobtine in parmezan.

3. Na kolobarje narezane bučke najprej povaljamo v moki, nato v stepenih jajcih, na koncu še v mešanici parmezana in drobtin, da so lepo pokrite z vseh strani.

4. Rezine bučk potem polagamo v ponev, po pet ali šest hkrati, in jih na hitro (minuto na vsaki strani) ocvremo, tako da postanejo zlato rumene in hrustljave. Iz ponve jih preložimo na krožnik, ki smo ga prekrili s papirnato brisačo, in ponudimo.
Priporočamo še: Lazanja z ribami

Fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 26.6.2018 ob 06:06

Več iz te teme:

bučkeparmezan

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja