Bučni hrustljavčki s parmezanom

Prihaja čas, ko bodo bučke zavladale našim vrtovom.

Priprava 15 minut, čas kuhanja 10 minut.

Sestavine

– 120 ml rastlinskega olja
– 60 g (panko) drobtin
– 50 g naribanega parmezana
– 2 na tanke kolobarje narezani bučki
– 75 g večnamenske moke
– 2 veliki jajci

Priprava

1. V večji ponvi segrejemo olje. Biti mora kar precej vroče.

2. V večji skledi zmešamo skupaj drobtine in parmezan.

3. Na kolobarje narezane bučke najprej povaljamo v moki, nato v stepenih jajcih, na koncu še v mešanici parmezana in drobtin, da so lepo pokrite z vseh strani.

4. Rezine bučk potem polagamo v ponev, po pet ali šest hkrati, in jih na hitro (minuto na vsaki strani) ocvremo, tako da postanejo zlato rumene in hrustljave. Iz ponve jih preložimo na krožnik, ki smo ga prekrili s papirnato brisačo, in ponudimo.

Priporočamo še: Lazanja z ribami

Fotografija: Shutterstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed