Odprta Kuhinja

Bučni piškoti z arašidi

Odpri galerijo
A+   A-
Jesensko po okusu in barvi.



Jesen sama po sebi je prekrasna zaradi barv in polnega okusa pridelkov ter narave, ki je naravnost očarljiva. A z njo pridejo tudi krajši dnevi, hladnejši večeri in spontano večkrat ponudimo in uživamo tople napitke, kot so vroča čokolada, čaj, razne kave. Ob skodelici vročega napitka prav pride drobno pecivo in od tod ideja. Pred kratkim sem se pomenkovala z gospo, pri kateri kupujem zelenjavo, in mi je omenila, da za zajtrk pogosto v vroč kakav namaka piškote, samo dobrih pa da res ne dobi na vsakem koraku. To se mi je zdela dodatna potrditev, da gresta drobno pecivo in topel napitek z roko v roki.

Sestavine


Za približno 30 kosov.

- 220 g pirine moke, 70 g bučnega mesa, 110 g masla
- 115 g arašidovega masla s koščki
- 70 g surovega trsnega sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- žlička sode bikarbone, žlička pecilnega praška (vinski kamen)
- jedilna čokolada za okras ali sladkor v prahu

Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo klasičen pekač in ga obložimo s peki papirjem.

2. Bučo po potrebi olupimo in naribamo, kot bi ribali jabolka za štrudelj.

3. V skledi pomešamo moko, sodo in pecilni prašek, dodamo sladkor, vaniljev sladkor in premešamo.

4. Moki dodamo bučno meso, maslo in arašidovo maslo ter z rokami zgnetemo testo.

5. Oblikujemo kroglice velikosti oreha in jih polagamo na peki papir. Pečemo 20 minut, nato piškote na peki papirju ohladimo, na koncu pa potresemo s sladkorjem v prahu ali vrh piškota pomočimo v stopljeno čokolado.
Poizkusite še: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado
Datum Objave: 16.10.2019 ob 08:10

Več iz te teme:

piškotibučni

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.