Če ostane posoda v pomivalnem stroju umazana, najprej preverite to

EHStock/Getty Images

Pomivalni stroj precej olajša življenje, ker vemo, da bo pomil posodo namesto nas, pa se tudi raje lotimo resne kuharije.

Kljub temu pa se včasih zgodi, da posoda tudi po ciklu pomivanja ostane umazana. Takrat se verjetno sprašujete, ali ste morda pozabili na detergent, ali pa se je morda zamašil filter. Morda je res kaj od tega, mogoče morate dodati sol ali pa le sredstvo za sijaj. Skratka, možnosti, kaj gre lahko narobe, je ogromno, ko smo v teh dneh brskali po družbenih omrežjih, pa smo se spomnili še na eno stvar, ki jo gre preveriti.

Gotovo veste, da ima pomivalni stroj na spodnjem delu nekakšno ročico, ki je podobna propelerju ali vetrnici. Iz nje med ciklom prši voda in tako poskrbi, da je posoda enakomerno pomita. Temu delu stroja sicer navadno ne posvečamo kaj dosti pozornosti, a kot pravi uporabnik tiktoka z imenom Homeserveusa, je verjetno čas, da malce preverite, v kakšnem stanju je.

Pomivalni stroj ima del, na katerega nismo pozorni

Če opažate, da posoda iz vašega pomivalca ostaja nepomita, priporočamo, da storite to, kar lahko vidite v zgornjem videu. Najprej vklopite program stroja, in ko zaslišite delovanje, odprite vratca. Preverite, v kakšnem položaju je vetrnica in si ga dobro zapomnite. Nato zopet zaprite vratca in počakajte, da stroj nadaljuje s pranjem. Po nekaj minutah vratca zopet odprite. Če vetrnica ostaja v istem položaju, kot je bila prej, je zelo verjetno, da v resnici ne deluje in ostaja na mestu. Voda med pranjem tako ne prši po vsej posodi, zato ta ostaja umazana.

Na srečo je popravilo vetrnice precej enostavno opravilo, prav tako so rezervni deli na voljo na mnogih spletnih straneh, pa tudi v trgovinah z belo tehniko. Preverite model svojega stroja in naročite ujemajočo se vetrnico, nato pa jo preprosto zamenjajte. Preden se lotite popravila, seveda nikar ne pozabite izklopiti varovalke, ki z električno energijo napaja stroj. Pri menjavi pa je najbolje, da si pomagate z ogledalom, saj boste tako lažje videli, kateri vijak odviti in kako pritrditi novo vetrnico.

Preberite še: Namig bralke: čebulne kocke, s katerimi prihranimo čas pri kuhanju večine jedi

Fotografija: EHStock/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana