Češnje s testeninami
Odpri galerijo
A+ A-
Črne in rdeče, vedno pa slastne.
Če se malo potrudimo z njimi, jih lahko povzdignemo v bistveno sestavino glavne jedi, ki bo imela v sebi vsa sladka pričakovanja začetka poletja. Češenj ni nikoli preveč. Sladki ravioli s kremo zabaione.
Za štiri; čas priprave: 1 ura, čas čakanja: 1 ura, čas peke: približno 20 minut, srednje težka priprava.
Sestavine
Testenine
- 75 g zdroba trde pšenice
- 75 g pšenične moke
- 1 jajce
- 1–2 jajčna rumenjaka
- ščepec zmletega cimeta
- 20 g sladkorja v prahu
- ščepec soli
- 1–2 veliki žlici oljčnega olja
Nadev
- 40 g piškotov amaretti
- 150 g rikote
- 50 g sladkorja v prahu
- 80 g izkoščičenih češenj, narezanih na kocke
- 1 cl češnjevega likerja
- jajčni beljak za premaz
Zabaione
- 3 jajčni rumenjaki
- 125 g sladkorja
- 125 ml belega vina
- 100 g izkoščičenih češenj, narezanih na štiri dele
Priprava
1. Vse sestavine za pripravo testenin stresite v mešalnik in z njim umešajte testo. Nato testo prestavite na delovno površino in ga tako dolgo gnetite, da postane dovolj prožno, gladko in nič več lepljivo.
2. Oblikujte ga v kroglo, zavijte v folijo in za približno eno uro postavite v hladilnik.
3. Nadev: zdrobite piškote amaretti, jih stresite v vrečko za zamrzovanje in dodatno večkrat prevaljajte s kuhinjskim valjarjem. Rikoto in sladkor v prahu dajte v posodo in mešajte z metlico za sneg, dokler ne bo zmes popolnoma gladka. Nato dodajte zdrobljene piškote, češnje in liker.
4. Testo za testenine razdelite na dva dela in ju na pomokani površini čim bolj na tanko razvaljajte v dva pravokotnika. Na razdaljah od 3 do 4 centimetre naložite na prvo testeninsko ploščo kupčke nadeva, vmesne robove med njimi poškropite z jajčnim beljakom in čez položite drugo testeninsko ploščo. Na vmesnih delih med nadevom dobro stisnite testo in s kolescem za rezanje testa izrežite pravokotnike.
5. Prestavite jih na suho kuhinjsko krpo in počakajte, da se malo posušijo.
6. Za kremo zabaione stepite rumenjake in sladkor z električnim mešalnikom, da nastane gladka krema. Posodo postavite v vročo, vendar ne vrelo vodo. Mešanici rumenjakov in sladkorja med nenehnim mešanjem dodajajte belo vino. Mešajte še naprej tako dolgo, da dobite dvojno količino kreme. Vzemite posodo iz vodne kopeli in mešajte naprej. Dodajte češnje.
7. Raviole kuhajte štiri do šest minut v rahlo soljeni vreli vodi, jih vzemite iz lonca z zajemalko za testenine in počakajte, da voda popolnoma odteče. Naložite jih na krožnike, prelijte s kremo zabaione in postrezite.
Poizkusite še: Češnjev kalcon
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 4.6.2018 ob 08:06