Odprta Kuhinja

Čičerka s sladkim krompirjem in panceto

A+   A-
Hranljiva in zelo okusna jed, ki vam bo vzela 10 minut za pripravo, kuhala pa se bo še 20-25 minut. Pa dober tek.



No, zdaj pa lahko pospravimo še ostanke mesnin. Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 20–25 minut.

Sestavine


- večji sladki krompir
- 2 skodelici kuhane čičerke ali približno 400 g vložene
- 50 g pancete ali suhih klobas/salam
- večji por, rožmarin, sol, poper
- pločevinka vloženega paradižnika
- 3 stroki česna, olje ali druga maščoba po potrebi

Priprava


1. Panceto ali klobase narežemo in stresemo v posodo. Po potrebi prilijemo malo olja in začnemo pražiti.

2. Sladki krompir olupimo, narežemo na kocke, na kolobarje narežemo por in vse stresemo v posodo k praženi panceti. Pražimo dalje 2–3 minute.

3. Zdaj dodamo paradižnik, solimo, popramo, začinimo s sesekljanim rožmarinom in pokrito kuhamo 15 minut, da se krompir zmehča. Po potrebi prilijemo vodo ali jušno osnovo, vendar ne veliko, jed naj bo gosta.

4. Nazadnje vmešamo kuhano čičerko, strt česen in kuhamo še 5 minut, da se čičerka ogreje.

5. Postrežemo z njoki iz zamrzovalnika in solato iz endivije s trdo kuhanim jajcem.
Nasvet: Čičerko namočite 2 dni prej in potem skuhajte do mehkega. Pozabljivci vzemite čičerko iz pločevinke.

Različica: Čičerko nadomestite s fižolom ali lečo. V trgovini je na voljo predpripravljena rjava leča, ki je kuhana že v 10 minutah.

Naredimo vnaprej: Seveda, jed lahko v celoti skuhate že prejšnji večer. Njoki so pa itak iz zamrzovalnika in bodo kuhani v nekaj minutah.

Fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Pet nasvetov, kako zamrzniti enolončnice, da bodo postale odlično in hranilno kosilo

Datum Objave: 17.1.2018 ob 07:01

Več iz te teme:

kosilokomannjokipancetačičerka

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.