Čičerkini brownieji s čokolado

Več zdravja, manjši pekači: tole bo za velikost 15 x 20 cm.

Sestavine

– 250 g kuhane čičerke (ali iz pločevinke)
– 50 g lešnikov, 50 g ovsenih kosmičev
– 15 g kokosovega olja (sobna temperatura)
– jajce, 100 g grškega jogurta
– 2 jedilni žlici medu (ali poljubnega sladila)
– jedilna žlica vaniljeve arome, 50 g temne čokolade
– ščepec soli, 1/3 čajne žličke cimeta, čajna žlička pecilnega praška

Prirpava

1. Lešnike razporedimo po peki papirju in jih v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, pražimo 10–15 minut. Počakamo, da se ohladijo, nato jih skupaj s kokosovim oljem v mešalniku zmeljemo v maslo.

2. V drugi posodi z ročnim mešalnikom penasto vmešamo jajce. Dodamo grški jogurt, med, cimet in vaniljevo aromo ter spet premešamo.

3. V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v fino moko in jih s pecilnim praškom dodamo k mokrim sestavinam.

4. Čičerko zmeljemo do gladkega ter jo skupaj z lešnikovom maslom in nasekljano temno čokolado vmešamo v dobljeno zmes.

5. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj enakomerno razporedimo testo, približno centimeter debelo.

6. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, 25–30 minut.

Hranilna vrednost (Za 1 košček od 16): 94 kcal, 5,3 g M, 9 g OH, od tega 3 g sladkorja in 1,6 g prehranskih vlaknin, 3 g B.

Fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Marmorni kolač

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana