Odprta Kuhinja

Cimetov kruh z jabolki

A+   A-
Kruh, ki diši po praznikih.


Sestavine


(za pekač velikosti 26 x 10 x 6,5 cm)

- 200 g moke, žlička pecilnega praška, 1/3 žličke sode bikarbone
- 40 g mletih mandljev, 1 ½ žličke cimeta za testo
- 100 g sladkorja, 2 jajci, vanili sladkor
- 1 dl rastlinskega olja, jabolko
- žlička cimeta, 2 žlici rjavega sladkorja, drobtine za pekač

Priprava


1. Pekač dobro namastimo in posujemo z drobtinami.

2. Pečico ogrejemo na 175–180 stopinj Celzija.

3. Jabolko drobno narežemo ter dobro zmešamo s cimetom in rjavim sladkorjem.

4. Moko, mlete mandlje, pecilni prašek in sodo zmešamo skupaj ter postavimo na stran.

5. Sladkor, jajci in vanili sladkor močno penasto stepemo. Dodamo olje in spet premešamo. Počasi dodamo vse suhe sestavine, moko z dodatki. Maso razdelimo na polovico in v en del ročno vmešamo še žličko in pol cimeta (da bomo pri kolaču dobili marmoriran vzorec).

6. Maso izmenjaje vlivamo (kar z večjo žlico) v pekač. Po vrhu na gosto posujemo z jabolčnimi koščki.

7. Pečemo približno 55 minut.
Priporočamo: Čokoladna torta z rdečim vinom

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 8.11.2018 ob 09:11

Več iz te teme:

cimetcimetov kruh

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja