Čisto posebna nabodala, ki jih pripravite v desetih minutah

Odpri galerijo
A+ A-
Tako preprosta, a nadvse okusna piščančja jed.
Že kar nekaj sončnih dni smo izkoristili za piknik, tokrat pa smo se odločili, da se osredotočimo na nabodala. Vedno nadvse priročna za pripravo, radi pa jih jedo celo tisti, ki sodijo med bolj izbirčne.
Ker pa v kuhinji seveda radi malce eksperimentiramo, smo se jih tokrat odločili pripraviti malo drugače. Priprava ostaja neverjetno preprosta, le posegli smo po malce drugačnih sestavinah in nabodalca odeli v azijski ter francoski način. Za slednjega smo inspiracijo črpali iz francoske jedi ratatuj, ki je sestavljena iz bučk, jajčevcev in paradižnika, azijsko različico pa smo pričarali s sladko in slano marinado.
Obe lahko brez težav pripravite na žaru ali kar v ponvi, za vse skupaj pa boste potrebovali pičlih 10 minut. Torej, poprimite za palčke in začnimo!
Ratatuj nabodalca
Sestavine
- 250 gramov piščančjega mesa
- 1 bučka
- ½ jajčevca
- češnjevi paradižniki
- bazilika, timijan
- oljčno olje
- sol, poper

ni podpisa
Priprava
1. Meso narežite na enako velike kocke ter ga povaljajte v marinadi, ki jo pripravite iz oljčnega olja, bazilike in timijana.
2. Bučke in jajčevec narežite na kolobarje.
3. Na palčke izmenično nabodite paradižnik, surovega piščanca, jajčevce in bučke.
4. Ražnjiče specite, popoprajte in posolite ter postrezite.
ni podpisa

ni podpisa
Azijski ražnjiči
Sestavine
- 250 gramov piščančjega mesa
- ½ ananasa
- 8 žlic sojine omake
- 3 žlice medu
- 1 žlica ostrigine omake
- kvinoja ali sezam

ni podpisa
Priprava
1. Meso narežite na enako velike kocke in jih okopajte v marinadi, ki jo zmešate iz sojine omake, medu in ostrigine omake.
2. Narežite ananas, lahko pa uporabite tudi vloženega.
3. Na palčke izmenično nabodite piščanca in kose ananasa, nato pa vse skupaj povaljajte v kvinoji ali sezamu in specite.

ni podpisa
Poizkusite še: Tako boste pripravili odličen prebranec
Datum Objave: 30.6.2018 ob 07:06