Odprta Kuhinja

Čokoladne magdalenice brez glutena

Odpri galerijo
A+   A-
Odlične so ob skodelici kave, po Proustovo pa jih pomakamo v čaj.



Pripravimo, preden začnemo: metlico, silikonske modelčke za magdalenice.

Sestavine


- 125 ml sojinega vaniljevega mleka
- žlička jabolčnega kisa
- 3 žlice sladkorja
- 50 g fino mletih mandljev
- 50 g koruzne moke
- žlica temnega kakava v prahu
- pol žličke pecilnega praška
- 60 ml stopljene kokosove maščobe

Priprava


1. Najprej zmešamo sojino mleko in jabolčni kis in pustimo stati 10 minut, da se mleko rahlo sesiri – videli bomo, da se je struktura spremenila, na površini pa bodo drobni mehurčki. Sladkor v kavnem mlinčku zmeljemo v prah.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V večji skledi dobro zmešamo mlete mandlje, koruzno moko, sladkor, kakav in pecilni prašek. Pazimo, da kakav ne ostane v grudicah.

3. Prilijemo kislo mleko in kokosovo maščobo ter z metlico hitro premešamo. Ne mešamo preveč, saj bodo drugače pečene magdalenice gumijaste.

4. Maso nadevamo v pripravljene modelčke. Lahko sega do roba, saj med peko ne narastejo veliko. Pečemo jih 18 minut. Počakamo, da se malo ohladijo, nato pa jih še tople stresemo iz modelčkov. Po želji jih posujemo s sladkorjem v prahu. Odlične so ob skodelici kave, po Proustovo pa jih pomakamo v čaj.
Poizkusite še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 12.8.2018 ob 07:08

Več iz te teme:

čokoladabrez glutenamagdalence

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja