Čokoladne magdalenice brez glutena

Odlične so ob skodelici kave, po Proustovo pa jih pomakamo v čaj.

Pripravimo, preden začnemo: metlico, silikonske modelčke za magdalenice.

Sestavine

– 125 ml sojinega vaniljevega mleka
– žlička jabolčnega kisa
– 3 žlice sladkorja
– 50 g fino mletih mandljev
– 50 g koruzne moke
– žlica temnega kakava v prahu
– pol žličke pecilnega praška
– 60 ml stopljene kokosove maščobe

Priprava

1. Najprej zmešamo sojino mleko in jabolčni kis in pustimo stati 10 minut, da se mleko rahlo sesiri – videli bomo, da se je struktura spremenila, na površini pa bodo drobni mehurčki. Sladkor v kavnem mlinčku zmeljemo v prah.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V večji skledi dobro zmešamo mlete mandlje, koruzno moko, sladkor, kakav in pecilni prašek. Pazimo, da kakav ne ostane v grudicah.

3. Prilijemo kislo mleko in kokosovo maščobo ter z metlico hitro premešamo. Ne mešamo preveč, saj bodo drugače pečene magdalenice gumijaste.

4. Maso nadevamo v pripravljene modelčke. Lahko sega do roba, saj med peko ne narastejo veliko. Pečemo jih 18 minut. Počakamo, da se malo ohladijo, nato pa jih še tople stresemo iz modelčkov. Po želji jih posujemo s sladkorjem v prahu. Odlične so ob skodelici kave, po Proustovo pa jih pomakamo v čaj.

Poizkusite še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed