Crème brûlée
Odpri galerijo
A+ A-
Sladica, ki vas odnese v brezčasje.
Sestavine
- 300 ml mleka (3,5 %)
- 250 ml sladke smetane
- 5 rumenjakov
- 100 g sladkorja
- sladkor v prahu
Priprava
1. Pečico segrejemo na 120 °C. Mleko in smetano zavremo in odstavimo.
2. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepamo 5–10 minut, da dobimo svetlo kremo. Vanjo nato vmešamo malo mleka in smetane, razmešamo in počasi prilivamo še preostalo mešanico mleka in smetane.
3. Nalijemo v manjše ognjevarne posodice ter pečemo 45 minut.
4. Ko se krema ohladi, postavimo posodice za 2 uri v hladilnik.
5. Nato crème brûlée potresemo s sladkorjem v prahu. Pečico segrejemo na 250 stopinj (z zgornjim gretjem). Posodice postavimo na najvišje vodilo pečice in pustimo 5 minut, da se sladkor zapeče.
Posladkajte se še tako: Kakijev parfait s chia pudingom
Recept: Teja Perjat
Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 21.1.2018 ob 09:01