Črna polenta: božanska spremljava morskih dobrot
Odpri galerijo
A+ A-
Polenta je stara spremljevalka morskih dobrot in je trdno zasidrana tudi v kulinariki našega primorja.
Tale izvedba je kremna po teksturi in nežna po okusu, zaradi črne barve pa krade pozornost drugim jedem, ki se znajdejo na mizi ob njej. V sipino črnino odeta črna polenta je kot nalašč za ob bok omakam in ragujem iz rib, rakcev in vsega živega, kar je najti v morskem sadovnjaku.
Zraven pripravite: Kozice v kremni omaki za prste oblizniti
Črna polenta
- 250 g koruznega zdroba
- 1250 ml vode
- žlička soli
- paketek sipinega črnila
- žlica masla
- 2 žlici parmezana
Priprava
1. Vodo nalijemo v pisker in vanjo stresemo žličko soli.
2. Pristavimo jo na ogenj in počakamo, da zavre, nakar vanjo stresemo zdrob.
3. Ogenj zmanjšamo in polento kuhamo po navodilih z embalaže, nekje 30–40 minut.
4. Približno 5 minut pred koncem vanjo vmešamo sipino črnilo, maslo in nariban sir grana padano.
5. Polento postrežemo še vročo.
Opomba: Navedeno razmerje med koruznim zdrobom in vodo (1:5) ustreza kremni polenti. Če želimo bolj gosto in čvrsto polento, zmanjšamo količino vode.
Priporočamo še: Zgodba o džungli
Datum Objave: 4.8.2020 ob 10:08