Odprta Kuhinja

Domači prijatelj

A+   A-
V culici iz serviet.


Sestavine


- 200 g polnovredne pirine moke
- 100 g navadne bele moke
- 100 g rjavega sladkorja
- 5 suhih kakijev (približno 150 g)
- 100 g oluščenih in 50 g neoluščenih mandljev
- 2 žlički janeževih semen
- vrečka pecilnega praška, žlička soli
- 4 jajca – prihranimo en rumenjak
- 3 žlice masla ghee

Priprava


1. Kakije narežemo na 0,5 cm velike kocke. Pečico vključimo na 180 stopinj.

2. Moko skupaj s pecilnim praškom in soljo presejemo v večjo skledo, dodamo sladkor, janež in mešamo z mešalcem. Drugo za drugim dodajamo jajca in maslo ter mešamo še tri minute. Na koncu dodamo kakije in mandlje ter dobro premešamo.

3. Z mokrimi rokami oblikujemo 3 štručke, jih prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko, potlačimo, s čopičem namažemo s stepenim rumen­jakom in damo peči.

4. Pečemo 25 minut, nato štručke vzamemo iz pečice, jih razrežemo na pol centimetra debele rezine, položimo nazaj na papir in vrnemo v pečico za 10 minut. Da ostane pecivo hrustljavo, ga hranimo v kovinski škatli. Lahko ga ponudimo tudi s stopljeno čokolado …

Še namig: Za darilo domače prijatelje zavijemo v »prave« (iz blaga) ali papirnate prtičke, tako da naredimo culice. V vsako položimo papirnat prtiček v kontrastnih barvah, nanj pa po 7 piškotov in zavežemo s trakom!

Fotografija in besedilo: Slavka Ilich

Preberite še: Sol z zelišči

Datum Objave: 12.12.2017 ob 19:12

Več iz te teme:

sladkoslavka ilichpecivokakidarilodomači prijatelj

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja