Odprta Kuhinja

Dušene kumare v hrenovi omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Gotovo je na vrtu še kakšna kumara.



Priprava 5 minut, čas kuhanja 10–15 minut.

Sestavine


- 2 večji kumari
- sol
- tanjši por (samo beli del)
- 4 stroki česna
- žlica oljčnega olja
- 1 dl vode
- 2–3 žlice kisle smetane
- svež ali suh koper
- 2 žlici pretlačene skute

Priprava


1. Droben por narežemo na manjše kose in stresemo v lonec.

2. Česen stremo in dodamo k poru. Prilijemo olje in pristavimo. Nad šibkim ognjem počasi pražimo, da česen zadiši.

3. Medtem hitro olupimo kumare, jih prerežemo po dolgem in z žlico (z ozko žlico za sladoled brez mehanizma, gre lažje) odstranimo semenje. Nato jih prečno narežemo na prst debele rezine. Stresemo v lonec k česnu in poru, kratko popražimo in prilijemo vodo.

4. Pokrijemo in počasi dušimo 5 minut.

5. Zdaj dodamo skuto in kislo smetano, solimo in kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti.

6. Nazadnje potresemo s koprom in ponudimo kot prilogo k pečenemu krompirju in popečenemu ribjemu fileju.
Poizkusite še: Veganska lazanja

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 20.7.2018 ob 08:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: