Odprta Kuhinja

Ena fina piščančja enolončnica s tortelini

Odpri galerijo
A+   A-
Hiter in okusen obrok na žlico, pri kuhi pa lahko porabite, kar je ostalo v hladilniku.



Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine


- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g piščančjega mesa (bedra brez kosti in kože)
- 2 stroka česna, manjša čebula, 3 korenčki
- sol, poper, timijan, origano, 2 lista lovorja
- 1,5 l piščančje jušne osnove ali vode
- 250 g tortelinov
- 2 bučki, peteršilj, sok pol limone

Priprava


1. Vso zelenjavo narežemo na podobno velike kose in, razen bučk, stresemo v lonec. Bučke prihranimo, saj jih bomo dali v juho nazadnje.

2. Na deski narežemo meso na podobno velike kose kot zelenjavo in prav tako stresemo v lonec. Prilijemo olje, pristavimo in začnemo
pražiti, približno 5 minut. Solimo, začinimo z origanom, timijanom, lovorjem.

3. Prilijemo jušno osnovo ali vodo in zavremo, nato ogenj zmanjšamo in kuhamo naprej 10 minut, da se zelenjava skoraj povsem zmehča.

4. Medtem narežemo bučki, peteršilj nasekljamo, stisnemo pol limone.

5. Spet povečamo plamen, da juha zavre. Dodamo bučke in zakuhamo torteline. Skuhamo jih na zob.

6. Tik preden postrežemo, v juho vlijemo limonov sok, odišavimo in okrasimo z narezanim peteršiljem, solimo in popramo po okusu ter takoj ponudimo kot samostojen obrok. Po njem po želji ponudimo kos peciva ali piškote.
Različica: Tale juhica je lahko tudi povsem brezmesna, pri čemer uporabite zelenjavno jušno osnovo in več zelišč.

Naredimo vnaprej: Bistro mesno juho imate od nedelje, kajne? To bo moralo zadoščati, ker tortelini bi se razkuhali … Ali pa, to bi šlo, skuhajte juho brez njih vnaprej.

Priporočamo še: 20 receptov z zeljem

Fotografija: Krištof Koman

Datum Objave: 8.6.2020 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj