Odprta Kuhinja

Enostavno kosilo iz ene ponve: piščanec z gorčico in krompirjem

A+   A-
Še ena odlična ideja za kosilo!



Spet ne veste, kaj bi vrgli v lonec? Verjamemo, da poizkušate v teh vročih dneh čim manj časa preživeti v kuhinji. Vseeno pa se na račun tega ne želite odpovedati okusnemu kosilu. Potrebujemo torej jed, ki je enostavna za pripravo, hkrati pa ne umaže veliko posode.

Poleg enostavnosti si želimo, da je naše kosilo čim bolj poletno in lahkotno ter svežega okusa. Iz sestavin, ki jih imamo doma. Še vedno ne veste, kaj bi za kosilo?

No, mi predlagamo, da danes skupaj pripravimo odličen recept iz pečice. Odločili smo se za piščanca s pečenim krompirjem, a čeprav se ti sestavini velikokrat pojavita na jedilniku, bo današnja dobrota nekaj posebnega zaradi svoje enostavnosti in svežine. Pa kar začnimo!

Sestavine



  • 4 do 6 piščančjih krač s kostmi in kožo

  • sol in poper

  • oljčno olje

  • 3 vejice timijana ali rožmarina

  • 2 veliki žlici gorčice

  • 1 kozarec suhega belega vina

  • 1 srednje velika limona

  • 3 stroki česna

  • 1 kg mladega krompirja

  • 250 ml piščančje jušne osnove

  • šopek svežega peteršilja


Priprava


1. Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.

2. Piščanca osušite s papirnatimi brisačkami in začinite s soljo in poprom. Na štedilniku segrejte ponev, ki je primerna tudi za pečico. Segrejte olje ter popecite piščanca tako, da je stran s kožo obrnjena navzdol. Pecite, dokler koža ne postane hrustljava, torej med 5 in 7 minut. Nato prestavite na krožnik, ne da bi popekli še drugo stran piščanca.

3. V ponev (ki je med tem ne pomivajte) nato položite timijan in dodajte gorčico. Segrevajte približno 30 sekund. Nato dolijte vino in kuhajte, dokler se tekočina ne razpolovi, približno dve minuti. Dodajte narezano čebulo in česen ter pražite, dokler se ne zmehčata, približno 7 minut. Nato dodajte narezane krompirje in kolobarje limone in vse skupaj prelijte z jušno osnovo. Na vrh vsega postavite piščanca, tako,  da bo koža obrnjena navzgor. Kuhajte še toliko časa, da tekočina zavre.

4. Ko vsebina lonca zavre, vse skupaj prestavite v pečico, ne da bi lonec pokrili. Pecite, dokler krompir ni mehak, približno 25 minut. Postrezite s sveže nasekljanim peteršiljem.
Preberite še: Tedenski jedilnik: odlične jedi, pripravljene z malo truda

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 13.8.2020 ob 18:08

Več iz te teme:

krompirpiščanec

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.