Tedenski jedilnik: odlične jedi, pripravljene z malo truda

Spet smo se prebudili v nov ponedeljek in da bo teden lažji, smo pripravili tedenski jedilnik z idejami za jedi, ki bodo teknile doma ali pa na dopustu.

Saj veste, poletne klasike bomo pripravljali. Takšne, ki teknejo v vročih dneh, niso zapletene za pripravo in nas ne zadržujejo dolgo časa v kuhinji. Pa takšne, kjer porabimo čim več dobrot, ki so jih obrodile rastline na našem vrtu!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Hrana iz shrambe – vrhunska osnovna rižota

Je kdo med nami, ki nima vedno pri roki vsaj kilograma riža? Danes vas bomo naučili, kako se lotite rižote.

Torek: Odlične kremne testenine z bučkami iz enega lonca v 15 minutah

Ideja za nadvse okusno kosilo iz enega lonca!

Sreda: Sezonska osvežilna solata z lubenico in presenečenjem

Sestavine skrbno izberemo iz biodinamične pridelave ali še bolje z lastnega vrta, priporoča Jakob Jerala.

Četrtek: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil

Hitro kosilo bogatega okusa.

Petek: Pečena polenta s špinačo in jajci

Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed