Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: odlične jedi, pripravljene z malo truda

Odpri galerijo
A+   A-
Spet smo se prebudili v nov ponedeljek in da bo teden lažji, smo pripravili tedenski jedilnik z idejami za jedi, ki bodo teknile doma ali pa na dopustu.


Saj veste, poletne klasike bomo pripravljali. Takšne, ki teknejo v vročih dneh, niso zapletene za pripravo in nas ne zadržujejo dolgo časa v kuhinji. Pa takšne, kjer porabimo čim več dobrot, ki so jih obrodile rastline na našem vrtu!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Hrana iz shrambe – vrhunska osnovna rižota


Je kdo med nami, ki nima vedno pri roki vsaj kilograma riža? Danes vas bomo naučili, kako se lotite rižote.

Italian risotto zucchini mushrooms and parmesan in dark plate.
Italian risotto zucchini mushrooms and parmesan in dark plate.

Torek: Odlične kremne testenine z bučkami iz enega lonca v 15 minutah


Ideja za nadvse okusno kosilo iz enega lonca!

ni podpisa
ni podpisa


Sreda: Sezonska osvežilna solata z lubenico in presenečenjem


Sestavine skrbno izberemo iz biodinamične pridelave ali še bolje z lastnega vrta, priporoča Jakob Jerala.

ni podpisa
ni podpisa


Četrtek: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil


Hitro kosilo bogatega okusa.

Pasta Alla Puttanesca with garlic, olives, capers, tomato and anchois fish.
Pasta Alla Puttanesca with garlic, olives, capers, tomato and anchois fish.

Petek: Pečena polenta s špinačo in jajci


Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.

ni podpisa
ni podpisa


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 8.8.2022 ob 08:08

Več iz te teme:

kosilotesteninetedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja