Tedenski jedilnik: odlične jedi, pripravljene z malo truda

Spet smo se prebudili v nov ponedeljek in da bo teden lažji, smo pripravili tedenski jedilnik z idejami za jedi, ki bodo teknile doma ali pa na dopustu.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Hrana iz shrambe – vrhunska osnovna rižota

Je kdo med nami, ki nima vedno pri roki vsaj kilograma riža? Danes vas bomo naučili, kako se lotite rižote.

 

Torek: Odlične kremne testenine z bučkami iz enega lonca v 15 minutah

Ideja za nadvse okusno kosilo iz enega lonca!

Sreda: Sezonska osvežilna solata z lubenico in presenečenjem

Sestavine skrbno izberemo iz biodinamične pridelave ali še bolje z lastnega vrta, priporoča Jakob Jerala.

Četrtek: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil

Hitro kosilo bogatega okusa.

Petek: Pečena polenta s špinačo in jajci

Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.

Sobota: Pečen lososov file v zeliščni skorjici

Ena boljših ribjih jedi, se strinjamo v uredništvu.

Nedelja: Pečen mladi krompir s koromačem

Kot rit in srajca.

 

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed