Odprta Kuhinja

Fileji osliča v panceti s pečenim krompirčkom

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Z malo truda in le nekaj več minutami peke je izvrstna jed na mizi.Priprava: 10 minut; čas peke: 45 minut.

Sestavine


- 750 g krompirja
- lupina in sok 1 bio limone
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 večji sveži fileji ali odtajani osliča (približno 750 g)
- 100 g pancete v rezinah
- 2 vejici svežega pehtrana

Priprava


1. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

2. Krompir olupimo in narežemo kose ali rezine. Naložimo v model, rahlo posolimo, začinimo z lupinico limone in postavimo v segreto pečico za 30 minut.

3. Osliča narahlo začinimo s pehtranom in ovijemo s panceto. Najbrž bosta potrebni po dve rezini pancete za vsak kos ribe.

4. Pekač vzamemo iz pečice in po krompirju položimo pripravljene ribje fileje. Vrnemo v pečico za 10–12 minut.

5. Ko je riba pečena, krompirček pa hrustljav, pekač vzamemo iz pečice, jed poškropimo z limonovim sokom in odišavimo z listki pehtrana. Takoj postrežemo.
Nasvet: Zavitek vakuumsko pakiranih rezin pancete vzemite iz hladilnika in odprite vsaj 10 minut prej. Tako se vam rezine ne bodo trgale in jih boste zlahka uporabili za zavijanje ribjih filejev.

Opomba: Panceta je slana, zato rib ne solite.

Naredimo vnaprej: Odtalite zamrznjene ribe, ovijte jih s panceto, narežite krompir in ga shranite v slani vodi v hladilniku.

Ali ste vedeli: Fileji osliča so nežni in neizrazitega okus, zato jih v jedeh praviloma povežemo z zanimivimi začimbami ali zelišči, v tem primeru s pehtranom, in dodatki, kot sta tu kraška panceta in lupinica limone.

Fotografija: Krištof Koman
Preberite še:  Sočno jogurtovo poletno pecivo z marelicami
Datum Objave: 7.7.2019 ob 18:07

Več iz te teme:

pečen krompirosličpanceta

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.