Fritule na hitro

Recept je zelo preprost, pri­prava hitra in iz sestavin, ki so navadno doma.

Nam se že sline cedijo po pustnih dobrotah, vam ne? Vadimo s tem receptom, ki vam ne bo vzel več kot 15 minut. Za 30 mišk. Priprava: 5 minut, čas cvrtja: po 2 minuti.

Fritule

  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • ščep soli
  • 8 zvrhanih žlic moke
  • 1–2 žlički pecilnega praška
  • 2 dl jogurta
  • jajce
  • žlica žganja ali ruma

Priprava

1. V skledo damo jajce, jogurt, vaniljev sladkor, žganje in sol ter zmešamo z metlico.

2. Postopno dodajamo moko s pecilnim praškom in gladko premešamo.

3. V široko posodo nalijemo olje, ki naj bo vsaj 2 prsta visoko. Segrejemo do 170 stopinj.

4. Žličko pomočimo v vroče olje, z njo zajamemo testo in ga vstavimo v vroče olje. Če se preveč razleze, dodamo še žlico moke. Tako naredimo miške.

5. Ocvrte miške poberemo iz vročega olja in na prtiču odcedimo. Potresemo s sladkorjem v prahu in še tople ponudimo.

Priporočamo še: 3 novi recepti za miške: jabolčne, rožičeve in jogurtove s pehtranom
 Naslovna fotografija: Getty Images
Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed