Gluhi štruklji

Odlični kot priloga marsičemu.

Preden boste gluhe štruklje postavili v lonec, imejte v mislih, da testo med kuhanjem naraste na dvojno velikost, zato izberite dovolj veliko posodo oziroma testo razdelite na manjše kose.

Priprava: 20 minut, čas kuhanja: 20 minut.

Sestavine

  • 400 g moke in po potrebi še malo
  • pol kocke kvasa
  • približno 3 dl vode
  • žlička soli

Priprava

1. Za gluhe štruklje na hitro zgnetemo testo kakor za kruh. Pustimo ga vzhajati pol ure. Lahko ga naredimo tudi dan prej in shranimo v hladilnik.

2. V večji, širši lonec nalijemo vodo do polovice, solimo in pristavimo.

3. Kvašeno testo po potrebi razdelimo, oblikujemo v štruč­ko in previdno položimo v krop. Nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 20–25 minut.

4. Kuhane štruklje vzamemo iz lonca, jih narežemo na rezine in ponudimo kot prilogo kakšni lahkotni kombinaciji z malo mesa in veliko popražene zelenjave, ali pa samo popražimo na maslu nekaj drobtin, zabelimo štruklje in si zraven privoščimo veliko sestavljeno solato.

Nasvet: Za spremembo v testo vgnetemo strt česen, peteršilj ali katero drugo zelišče.

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana