Hit poletja: nagice s cvetjem in sadjem
Odpri galerijo
A+ A-
Trenutno najbolj vroče, tako kremaste, sveže in predvsem cvetoče. Torte nagice so glavna atrakcija praznovanj, še posebno porok.
Urša Sonnenwald, slaščičarka, ki jo poznamo pod imenom Cukerčki, še posebno slovi po oblikovanju prelepih tort, skulptur in figuric. Na delavnici dobrodelnega društva Sladki nasmehi je razkrila nekaj skrivnosti in recept, da bo nagica, torta rustikalnega videza z vidnimi plastmi biskvita, uspela tudi vam. Kateri so triki, ki jih ne smete izpustiti?
1. Torto in kremo vedno ohladite, preden začnete nanašati premaz, tako se plasti ne bodo izmikale, nadev se ne bo mešal z glazuro ali uhajal izpod biskvita.
2. Če se vam mudi in nimate časa za ohlajanje, skozi torto zapičite slamico, ki vam bo vse skupaj stabilizirala, in nadaljujte delo.
3. Kako do ravnega vrhnjega sloja torte, ko pa se nam biskvit speče tako, da nastane hribček? Za zgornjo plast uporabite spodnjo, hribček pa obrežite in ga uporabite za prvo plast torte.
Od besed k dejanjem ...
Biskvit
- 3 jajca
- 150 g moke
- 150 g sladkorja
- 5 g pecilnega praška
- 0,6 ml olja
- 0,6 ml vode
- ščep soli
Priprava
1. Pečico prižgemo na 175 stopinj.
2. Beljake in rumenjake ločimo. Polovico sladkorja damo v beljake skupaj s ščepom soli in stepemo v čvrst sneg.
3. Rumenjakom dodamo drugo polovico sladkorja in vodo ter stepamo. Ko rumenjaki narastejo, dodamo olje, pomešamo in nato po žlicah vmešamo moko in pecilni prašek.
4. Sneg previdno umešamo v rumenjake in moko.
5. Maso prelijemo na pomaščen pekač in pečemo 50 minut.
Švicarska maslena krema
- 3 beljaki
- 170 g sladkorja
- 250 g masla
- 150 g stopljene bele čokolade
Priprava
1. Beljake in sladkor mešamo nad vodno kopeljo, da dosežejo 60 stopinj.
2. Vse skupaj zlijemo v posodo kuhinjskega robota in miksamo toliko časa, dokler masa ne doseže 30 stopinj.
3. Tedaj med počasnim stepanjem dodamo na koščke narezano maslo sobne temperature.
4. Na koncu dodamo ohlajeno stopljeno čokolado in premešamo.
Nadev iz vaniljeve kreme in sadja
- 550 ml mleka
- pol stroka vanilje
- 5 rumenjakov
- 6 žlic sladkorja
- 30 g moke
- 2 žlički škroba
- 250 g sladke smetane
- 250 g poljubnega sadja
Priprava
1. Mleku dodamo vaniljo in počakamo, da zavre. Odstavimo in malce ohladimo.
2. Rumenjake stepemo s sladkorjem, da postanejo penasti, nato vmešamo moko in škrob.
3. V mešanico jajc in moke počasi vlijemo mleko in vse skupaj vrnemo na štedilnik.
4. Ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se krema zgosti.
5. Kuhano kremo prekrijemo s folijo in popolnoma ohladimo.
6. Primešamo stepeno smetano.
Torto sestavimo
1. Biskvit razrežemo na tri enake dele.
2. Švicarsko masleno kremo nadevamo v dresirno vrečko in na prvi ter drugi plasti zarišemo rob.
3. Vaniljevo kremo razporedimo po sredini biskvita do roba iz maslene kreme in potresemo s svežim sadjem.
4. Prekrijemo z drugo plastjo biskvita in postopek ponovimo.
5. Ko torto končamo z zadnjim kosom biskvita, jo premažemo z masleno kremo.
6. V torto zapičimo slamico, da ji bomo lažje obrisali rob, to pa naredimo tako, da ravno spatulo prislonimo ob tortni obod in torto zavrtimo.
7. Slamico odstranimo, zgladimo zgornjo plast torte, po potrebi popravimo rob in torto postavimo na hladno.
8. Preden jo pokažemo gostom, jo še okrasimo s svežim cvetjem in sadjem.
Preverite še: Jogurtovo presenečenje
Datum Objave: 15.7.2017 ob 07:07