Hitra bezgova pita

Brzinska ideja za sladico.

Sestavine

– testo za palačinke po lastnem receptu
– bezgovo cvetje
– rum, vanilja in sladkor po okusu
– jagode

Sorodna vsebina: Tako bodo palačinke odlično uspele

Priprava

1. Pripravimo malo gostejše testo za palačinke.

2. Očistimo bezgove cvetove in jih dodamo v testo, odišavimo z rumom, vaniljo in sladimo po okusu.

3. Pripravljeno testo stresemo v pekač, obložen s peki papirjem. Okrasimo z jagodami in pečemo 30 minut pri 190 stopinjah.

4. Ponudimo ob kepici sladoleda.

Priporočamo še: Kako naredimo dišeče bezgovo maslo

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana