Hitri kostanj iz mikrovalovne pečice

1,2,3 in že po kostanju diši!

Po peki moramo v boju proti lupini kostanj takoj pokriti z vlažno krpo, nato pa še vročega olupiti. Tako ga najbolj temeljito slečemo. Veliko pa lahko storimo že pred peko – najbolje je, da kostanj nekaj dni počaka, preden ga pripravimo. Pri kuhanem pa žal pride v poštev le duet spretnih prstov in obsežnega potrpljenja. Neučakani ga lahko preprosto presekajo na pol in posrkajo sladko vsebino.

1. V kostanje zarežemo z noževo konico in jih stlačimo v mikrovalovom prijazno skodelico ali posodo. Popolnoma jih zalijemo z vodo in postavimo v mikrovalovno pečico.

2. Po 4 minutah ležernega vrtenja na največji moči pečice je kostanj nared za požret’.

3. Olupimo ga in kar takoj snemo ali pa vključimo v kak jesenski recept.

Recept in fotografija: Tjaša Vede in Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si

Preberite še: Trije triki Marthe Stewart, s katerimi bo lupljenje kostanja lažje

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.