Hitro kosilo: pečenice spravite iz ovoja in jih oblikujte v takšne božanske kroglice

Odpri galerijo
A+ A-
Za pripravo hitrih mesnih kroglic smo se že poigrali s čevapčiči, odlično pa se odrežejo tudi dobre domače pečenice.
Preberite tudi: Švedske mesne kroglice: toliko jih vsak dan postrežejo v ljubljanski Ikei
Pečenice kot mesne kroglice
Za 4 osebe.
- 400–500 g pečenic
- 1 srednje velik por
- 1 srednje velika čebula
- 2 stroka česna
- 400 ml paradižnika v kosih (pločevinka)
- malo olja
- sol, poper
Priprava
1. Surove pečenice zarežemo in spravimo iz ovoja, tega zavržemo, notranjost pa oblikujemo v kroglice.
2. Z vseh strani jih popečemo v ponvi, v katero smo dali malo olja.
3. Nato jih odstranimo iz ponve in v njej prepražimo nasekljana por in čebulo; dodamo še strt česen in pomešamo. K popečeni zelenjavi dodamo kroglice, prilijemo paradižnik in v prazno konzervo vlijemo vodo do roba ter tudi to dodamo v ponev. Solimo in popramo, pomešamo. Ko zavre, zmanjšamo ogenj, da jed le rahlo brbota. Pokrijemo in počasi kuhamo 45–60 minut.
4. Postrežemo s pirejem, testeninami ali rižem.
Priporočamo še: Klasike z Yasko: makaronflajš
Datum Objave: 7.2.2023 ob 08:02