Hitro pecivo s cimetovim posipom

Preprost posladek za ljubitelje cimeta.

Sestavine za kvadraten pekač 20 x 20 cm

– 60 g masla
– 100 g rjavega sladkorja
– 1,5 žličke mletega cimeta
– 50 g ovsenih kosmičev

Pecivo
– 175 g moke
– žlička pecilnega praška
– 75 g sladkorja v prahu
– pol žličke soli
– 75 g masla
– jajce
– 100 ml mleka
– žlička vaniljevega izvlečka

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem in namastimo robove.

2. Najprej pripravimo posip: razpustimo maslo in ga v skledi zamešamo s sladkorjem, cimetom in ovsenimi kosmiči. Damo na stran.

3. Vse suhe sestavine stresemo v multipraktik, dodamo maslo in na kratko premešamo, da nastane drobtinasta zmes. Jajce, mleko in vaniljev izvleček zmešamo in rahlo stepemo, prelijemo k maslenim drobtinam in premešamo toliko, da nastane mehko testo. Testo lahko pripravimo tudi tako, da moko, pecilni prašek, sladkor in sol zmešamo v skledi, vtremo maslo in nato vmešamo še stepeno jajce, mleko in vaniljev izvleček.

4. Testo vlijemo v pekač in potresemo s cimetovimi drobtinami.

5. Pečemo 25–30 minut oz. dokler se sredica ne strdi.

Recept: Rachel Allen iz knjige Vse sladko
Fotografije: iz knjige Vse sladko

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed