Hitro vložene kumarice

Način, kako konzerviramo večje kumare, ki nam ostajajo. To je tisti hitri recept za shranke, ki jih moramo tudi hitro pojesti.

Za 4 osebe

  • 1 večja kumara
  • žlička koriandrovih semen
  • žlička gorčičnih semen
  • pest svežih koprovih vejic
  • 360 ml destiliranega belega kisa
  • žlička trsnega sladkorja
  • žlička soli

Priprava

1. Kumare narežemo na tanjše paličice velikosti kozarca ali nekoliko manjše. Zložimo jih v kozarec s pokrovom, dodamo koriandrova in gorčična semena ter koper.

2. V manjši skledi zavremo kis, sol in sladkor, pokrijemo, zmanjšamo ogenj in pustimo, da se sladkor raztopi, nato odstavimo, ohladimo in za 30 do 60 minut postavimo v hladilnik.

3. Ohlajeni kis prelijemo po kumarah, ki morajo biti s tekočino povsem pokrite. Če je je premalo, dodamo še malo kisa in vode.

4. Kozarce zatesnimo in dobro pretresemo ter postavimo za 24 ur v hladilnik, da se okusi povežejo. V hladilniku jih hranimo od 2 do 3 tedne.

Priporočamo še: Vlaganje kumaric: na enem mestu vse, kar morate vedeti za najboljši rezultat

Recept: Barbara Kuklec Petek
Fotografija: Nelly Senko/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed