Hladimo se: malinov sorbet
Odpri galerijo
A+ A-
Iskanju receptov za poletne pregrehe kar ni konca. Poskusite še ta namig.
Sestavine
- 200 g malin
- 70 g kristalnega sladkorja
- 5 ml vode
- 2 jajci (samo beljaka)
Priprava
1. Maline zmeljemo v električnem mešalniku in jih pretlačimo skozi plastično cedilo, da se znebimo pečk.
2. Sladkor in odmerjeno količino vode damo v kozico in na šibkem ognju segrevamo, da se sladkor stopi. Naj rahlo vre pet minut. Sirup zlijemo v skledo in pustimo, da se ohladil. Primešamo malinov pire.
3. Zmes zlijemo v primerno posodo in jo postavimo za dve uri v zamrzovalnik, da postane kašasta. Rahlo stepemo, da zdrobimo večje kristale.
4. Iz beljakov stepemo sneg in ga zmešamo v ohlajeno zmrzlino. Znova postavimo v zamrzovalnik za dve ali tri ure, da sorbet
postane primerno hladen in gost.
5. Preden postrežemo, naj kake pol ure počaka v hladilniku, da se zmehča.
Recept je pripravil Zmago Rovšnik iz Biotehniškega centra Naklo.
Naslovna fotografija: Špela Ankele
Preverite še: Zamrznjen jogurt iz štirih sestavin
Datum Objave: 19.7.2017 ob 10:07