Odprta Kuhinja

Jabolčno pecivo z lešniki

Odpri galerijo
A+   A-
Zelo okusno, zelo preprosto in zelo jesensko!



Za pekač 23 x 35 cm.

Sestavine


Testo
- 250 g polnovredne moke, žlička pecilnega praška
- 100 g mletih lešnikov, 5 rumenjakov
- 100 g sladkorja v prahu, 250 g masla sobne temperature
- mleti ingver, piment in cimet po okusu

Nadev
- 1 kg jabolk, sok pol limone, 5 beljakov
- 220 g sladkorja v prahu

Priprava


1. Na delovno površino natehtamo moko, dodamo pecilni prašek, sladkor v prahu, začimbe in maslo ter začnemo ročno gnesti, da se sestavine pomešajo in povežejo. Dodamo rumenjake in spet zgnetemo, vmešamo še mlete lešnike in gnetemo, da dobimo testo. Ovijemo ga v folijo in pustimo v hladilniku približno 15 minut.

2. Pečico vključimo na 200 stopinj in začnemo ribati jabolka. Naribana pokapamo s sokom pol limone.

3. Testo razvaljamo na peki papirju v velikosti pekača in ga s papirjem vred preložimo v pekač. Po njem potresemo naribana jabolka in damo v segreto pečico za 20 minut.

4. Med peko peciva iz beljakov stepemo sneg in počasi dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo sijoč sneg s stoječimi vršički.

5. Po dvajsetih minutah pecivo vzamemo iz pečice in po jabolkih namažemo ali nabrizgamo sneg ter vrnemo v pečico še za 20 minut.

6. Pečeno pecivo naj nekaj časa počiva, nato ga s peki papirjem vred prestavimo na drugo površino in narežemo na kvadratke.
Preverite še: Gobe: 14 odličnih receptov

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 27.9.2019 ob 15:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: