Jabolčno pecivo z lešniki

Zelo okusno, zelo preprosto in zelo jesensko!

Za pekač 23 x 35 cm.

Sestavine

Testo
– 250 g polnovredne moke, žlička pecilnega praška
– 100 g mletih lešnikov, 5 rumenjakov
– 100 g sladkorja v prahu, 250 g masla sobne temperature
– mleti ingver, piment in cimet po okusu

Nadev
– 1 kg jabolk, sok pol limone, 5 beljakov
– 220 g sladkorja v prahu

Priprava

1. Na delovno površino natehtamo moko, dodamo pecilni prašek, sladkor v prahu, začimbe in maslo ter začnemo ročno gnesti, da se sestavine pomešajo in povežejo. Dodamo rumenjake in spet zgnetemo, vmešamo še mlete lešnike in gnetemo, da dobimo testo. Ovijemo ga v folijo in pustimo v hladilniku približno 15 minut.

2. Pečico vključimo na 200 stopinj in začnemo ribati jabolka. Naribana pokapamo s sokom pol limone.

3. Testo razvaljamo na peki papirju v velikosti pekača in ga s papirjem vred preložimo v pekač. Po njem potresemo naribana jabolka in damo v segreto pečico za 20 minut.

4. Med peko peciva iz beljakov stepemo sneg in počasi dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo sijoč sneg s stoječimi vršički.

5. Po dvajsetih minutah pecivo vzamemo iz pečice in po jabolkih namažemo ali nabrizgamo sneg ter vrnemo v pečico še za 20 minut.

6. Pečeno pecivo naj nekaj časa počiva, nato ga s peki papirjem vred prestavimo na drugo površino in narežemo na kvadratke.

Preverite še: Gobe: 14 odličnih receptov

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana