Jabolčno pecivo z lešniki

Zelo okusno, zelo preprosto in zelo jesensko!

Za pekač 23 x 35 cm.

Sestavine

Testo
– 250 g polnovredne moke, žlička pecilnega praška
– 100 g mletih lešnikov, 5 rumenjakov
– 100 g sladkorja v prahu, 250 g masla sobne temperature
– mleti ingver, piment in cimet po okusu

Nadev
– 1 kg jabolk, sok pol limone, 5 beljakov
– 220 g sladkorja v prahu

Priprava

1. Na delovno površino natehtamo moko, dodamo pecilni prašek, sladkor v prahu, začimbe in maslo ter začnemo ročno gnesti, da se sestavine pomešajo in povežejo. Dodamo rumenjake in spet zgnetemo, vmešamo še mlete lešnike in gnetemo, da dobimo testo. Ovijemo ga v folijo in pustimo v hladilniku približno 15 minut.

2. Pečico vključimo na 200 stopinj in začnemo ribati jabolka. Naribana pokapamo s sokom pol limone.

3. Testo razvaljamo na peki papirju v velikosti pekača in ga s papirjem vred preložimo v pekač. Po njem potresemo naribana jabolka in damo v segreto pečico za 20 minut.

4. Med peko peciva iz beljakov stepemo sneg in počasi dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo sijoč sneg s stoječimi vršički.

5. Po dvajsetih minutah pecivo vzamemo iz pečice in po jabolkih namažemo ali nabrizgamo sneg ter vrnemo v pečico še za 20 minut.

6. Pečeno pecivo naj nekaj časa počiva, nato ga s peki papirjem vred prestavimo na drugo površino in narežemo na kvadratke.

Preverite še: Gobe: 14 odličnih receptov

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed