Jajca z ocvirki: pomemben trik izkušene gospodinje
Odpri galerijo
A+ A-
Ko se lotimo jajc z ocvirki, je ključno, da se pravilno lotimo segrevanja ocvirkov, sicer se lahko zažgejo.
Jajca z ocvirki
Za 1 osebo.
- 1 žlica ocvirkov v masti
- 1–2 jajci
- sol, poper
Priprava
1. V ponvi na malem ali srednjem ognju počasi raztopimo ocvirke. Večkrat pomešamo, da se ne zažgejo.
2. Ko so prepraženi, dodamo jajce. Solimo in na zmernem ognju pečemo toliko časa, da se beljak spodaj lepo zapeče, rumenjak pa se pogreje, a ostane še tekoč.
3. Previdno preložimo na krožnik, po želji še popramo.
Naredite tudi: Premium domači krompirjevi njoki (VIDEO)
Naslovna fotografija: Špela Ankele
Ona.je: Za močno odpornost: Kdaj in kako jemati cink
Datum Objave: 17.10.2023 ob 07:10