Jogurtova torta z jagodami
Odpri galerijo
A+ A-
Tale osvežilna in mikavna jogurtova torta vsebuje manj kalorij kot običajne, zelo sladke, ne skopari pa s svežim jagodnim okusom.
Sestavine
Biskvit
- 3 jajca, 60 g sladkorja, 60 g moke
- 3 žlice mleka, jagodna marmelada
Krema
- 4 lončki lahkega čvrstega jogurta
- 250 ml sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu (ali po okusu)
- 8 listov želatine, 20 jagod
Priprava
1. Klasičnega biskvita se lotimo klasično – najprej ločimo skregane rumenjake in beljake. Prve skupaj s sladkorjem penasto prebutamo, beljake pa premlatimo v čvrst sneg. K rumenjakom zlijemo mleko in vsujemo presejano moko, nato premešamo. Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov.
2. Na dno pekača položimo papir za peko in vanj zlijemo testo za biskvit. Za 15–18 minut ga pospravimo v pečico, segreto na 180 stopinj.
3. Za kremo najprej stepemo sladko smetano do čvrstega.
4. Jogurt zmešamo s poljubno količino sladkorja v prahu, midva sva ga uporabila le dve žlici.
5. Liste želatine namočimo v hladni vodi, nato jo ožamemo in vržemo v kozico. Nad šibkim ognjem jo popolnoma raztopimo in z električnim mešalnikom primešamo k jogurtu. Nazadnje v jogurtovo zmes z lopatico vmešamo še stepeno smetano.
6. Okoli biskvita zategnemo obroč za torte in ga po notranji strani obdamo z acetatno folijo.
7. Biskvit premažemo z jagodno marmelado, nato pa po njem razporedimo na glavo obrnjene jagode, ki jim poprej ravno odsekamo pecelj.
8. Zdaj le še vlijemo jogurtovo kremo, nato pa torto porinemo v hladilnik. Na vrsti je vsaj šesturno potrpežljivo čakanje, še raje pa kar do prihodnjega dne.
9. Dekoriramo po trenutnem navdihu. Midva sva na vrh stresla vedro jagod, potem pa se brez trohice slabe vesti podala v tortno požrtijo.
Preberite še: Zakaj to poletje ne smemo pozabiti na meto?
Datum Objave: 7.6.2022 ob 09:06