Odprta Kuhinja

Kakavovi kolački z banano in belo čokolado

A+   A-
Ti so pač večna uspešnica!


Sestavine


Kolački
- 2 jajci
- 80 g sladkorja, 10 g vaniljevega sladkorja
- 180 g kefirja
- 90 ml olja
- 180 g moke
- 2 žlici nesladkanega kakava
- četrt žličke pecilnega praška
- četrt žličke sode bikarbone
Bananovo polnilo
- 2 banani
- 2 žlici sira maskarpone
- krema iz bele čokolade
- 400 g sira maskarpone
- 120 g bele čokolade
- četrt žličke cimeta

Priprava


1. Jajca in sladkor stepemo, da zmes dvojno naraste. Prilijemo kefir in olje ter premešamo.

2. V drugi posodi zmešamo vse suhe sestavine: kakav, moko, pecilni prašek, sodo bikarbono ter to mešanico presejemo v jajčno zmes. Testo nadevamo v pekač za mafine. Pečemo 20 minut pri 180 stopinjah.

3. Zmečkamo banani in zraven vmešamo maskarpone. V mafine izdolbemo luknjice in jih nadevamo z bananovim polnilom.

4. Nazadnje dodamo kremo: belo čokolado stopimo. Maskarpone in cimet zmešamo z električnim mešalnikom, nato vmešamo še stopljeno belo čokolado. Kremo nadevamo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom in okrasimo mafine.

5. Za še bolj praznično vzdušje damo na vsak kolaček majhen medenjak.

Recept: Manca Rudolf
Fotografija: Jože Suhadolnik

Poizksuite še: Piškoti za božično čajanko

Datum Objave: 19.12.2017 ob 07:12

Več iz te teme:

kolačRudolfrudolfova malca

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja