Kako naredimo domače fuže

Mmm, zdaj bomo znali pripraviti domače testenine po navodilih Dušana Černjula, legende puljskega gostinstva.

Fuži so tisti, ki jih kuhar Dušan Černjul obvlada do popolnosti! Tako pripravljeni bodo rahli kot metuljeva krila in nič mokasti.

Sestavine za 4 osebe

– 400 g moke, 2 jajci
– 20 g soli, voda (po potrebi)

Priprava

1. Na desko presejemo moko in na sredini kupčka naredimo jamico. Vanjo ubijemo jajci, dodamo sol in le malo vode ter umesimo gladko testo.

2. Zatem testo razdelimo na tri, štiri dele in dobro pregnetemo vsak kos posebej.

3. Na res narahlo pomokani površini vsak kos razvaljamo kar se da na tanko. Razvaljano testo razrežemo na kvadratke s 4-centimetrskimi stranicami. Iz kvadratkov naredimo fuže, in sicer en vogal zavijemo proti nasprotnemu ter pritisnemo, da se zalepi.

4. Fuže kakih 10 minut skuhamo v osoljenem, rahlo brbotajočem kropu. Odcedimo in pokapamo z oljem.

Preberite še: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani
Novo na Mični: Kaj vemo o Alexisu Ohanianu, soprogu Serene Williams

Recept: Dušan Černjul
Fotografija: Špela Ankele

 

Špela Ankele
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed