Odprta Kuhinja

Kako naredimo hitro štruco, ki dolgo zdrži

Odprta kuhinja gostilna Čubr 25.2.2014 Komenda Slovenija
Odpri galerijo
A+   A-
Kruh, ki ne postane popolnoma suh in trd že naslednji dan, imamo najraje. Ta pa je za nameček pripravljen še s sodo bikarbono in pecilnim praškom, zato ne terja dolge priprave. Dve muhi na en mah!


Sestavine


- liter ržene moke
- 4 dl bele moke
- žlička sode bikarbone
- žlička pecilnega praška
- žlička soli
- 6 dl jogurta
- 1/2 dl medu
Priporočamo še: Trik, s katerim boste kruhu podaljšali svežino

Priprava


1. Zmešamo obe vrsti moke, sol, sodo in pecilni prašek.

2. Dodamo jogurt in med, nato zamesimo mehko testo, ki je vlažno, vendar se ne lepi na roke.

3. Oblikujemo štruco in jo prebodemo z vilicami. Položimo jo na papir za peko in damo v pečico za 1 uro na 175 stopinj. Zavijemo v krpo in počakamo, da se vsaj malo ohladi.
Namig: Nežen polnovreden švedski kruh, ki ga lahko pripravimo za zajtrk ali čajanko, če smo pozabili kupiti kvas.

Priporočamo še:  5 najbolj priljubljenih receptov za kruh

OK recept: Saga Lucija Škerlep
Fotografija: Jože Suhadolnik
Datum Objave: 25.2.2020 ob 14:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: