Trik, s katerim boste kruhu podaljšali svežino

Ne zavrzite suhega kruha.

Ni boljšega od sveže pečenega kruha, a tudi starega je treba pojesti. Saj veste, kako močno zagovarjamo zero waste. A ker vemo, da grizljanje suhega kruha ni ravno gurmanska izkušnja, danes serviramo trik, kako hlebcu podaljšati svežino.

Če ste torej kupovali z lačnimi očmi in ste si naredili preveliko zalogo kruha, ne skrbite. Hlebec, ki se je že nekoliko osušil, za nekaj sekund namočite v vodo, nato pa ga postavite v pečico. Pecite ga pri 200 stopinjah Celzija ( če uporabljate ventilacijski program, priporočamo 180 stopinj Celzija) ter po petih do desetih minutah vzemite iz pečice, odvisno, kako močno ste ga namočili. Hlebec bo spet svež in hrustljav.

Naj vas opozorimo, da lahko kruh oživite le enkrat, prav tako pa trik ne bo najbolje deloval na že narezanem kruhu. Če ga ne morate porabiti, ga zato nikar ne razrežite na rezine, temveč prihranite cel hlebec. Seveda pa bodite pozorni na morebitno plesen, ki se lahko zaredi na površini, če ga ne hranite pravilno. V takšnem primeru bo kruh žal treba zavreči.

Preberite še: Zakaj krompirjevi olupki nikakor niso za v smeti

Fotografija: Thinkstock

 

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed