Odprta Kuhinja

Kako naredimo jajčni liker

Odpri galerijo
A+   A-
Klasika, ki jo obožujemo ob smučarskih stezah in na božičnih sejmih, najboljši pa je tisti, ki ga pripravite sami. Trend jajčnega likerja ne pojenja, z njim boste gotovo navdušili tudi svoje goste.


Sestavine za štiri osebe


- 350 ml mleka
- 120 ml sladke smetane
- cimetova palička
- četrt žličke muškatnega oreščka
- vaniljev strok
- 3 jajca, 60 g sladkorja
- 80 ml viskija (ali temnega ruma)

Priprava


1. V kozici zmešamo mleko, smetano, cimet, razpolovljen vaniljev strok in muškatni orešček. Zavremo in odstavimo.

2. Penasto stepemo rumenjake in sladkor. Prilijemo začinjeno mleko in dobro zmešamo z mešalnikom.

3. Prilijemo še viski ali rum in ohladimo v hladilniku (kjer lahko počaka največ tri dni).

4. Preden postrežemo, beljake stepemo v čvrst sneg in ga nežno vmešamo v pijačo.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Poskusite še: Mehiška vroča čokolada

Datum Objave: 11.12.2017 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: