Odprta Kuhinja

Kaša s kokosovim mlekom in arašidovim maslom

Odpri galerijo
A+   A-
Pogrela vas bo na turobno zimsko jutro.



Za 2 osebi; 5 minut; zelo preprosto.

Sestavine


- 2 dl kokosovega mleka
- 3 do 4 dl vode
- ščep soli
- 120 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici arašidovega masla
- 2 žlički medu ali javorjevega sirupa

Priprava


1. Kokosovo mleko in vodo zavremo. Posolimo, dodamo ovsene kosmiče in arašidovo maslo.
2. Kuhamo in mešamo na zmernem ognju približno 3 minute. Poskusimo. Če je premalo slano, dosolimo.
3. Kašo nadevamo v skodelici ter pokapljamo z medom ali javorjevim sirupom.
Namigi:
Če želimo bolj tekočo kašo, dodamo več vode.
Po kaši lahko potresemo tudi kokos, suho sadje ali oreščke.
Jaz sem uporabila malce zmlete ovsene kosmiče, če pa uporabite cele, bo čas kuhanja za nekaj minut daljši.

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Poskusite še: mlečna prosena kaša s čokolado

Datum Objave: 3.1.2018 ob 08:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: