Odprta Kuhinja

Kava: s penilcem za mleko lahko naredite ta trik in navdušite goste

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav imamo na našem portalu zelo radi kulinarično tradicijo, brez viralnih trendov seveda ne gre. Tokrat se na družbenih omrežjih vse vrti okoli kave.


Kava marsikomu pomeni poseben čas v dnevu, ko si lahko privošči trenutek samo zase. Zato smo precej občutljivi, da je ta poživitveni zvarek dobro pripravljen in tudi lično postrežen. Na tiktoku in instagramu v teh dneh kroži video zanimive postrežbe, ki bo morda to poletje po priljubljenosti celo prekosil kavne oblačke, ki smo jih imeli vsi tako radi v času zloglasne karantene.

Kava v kozarcu


Trik lahko izvedete ne glede na to, kakšno kavo imate sicer najraje. Bistveno pa je, da topel ali hladen napitek postrežete v kozarcu. Nadvse pomemben je namreč vizualni učinek, ki ga pričaramo s pomočjo naprave za penjenje mleka. Seveda pa bo manjša razlika tudi v okusu napitka. Dodali mu bomo namreč sladek sirup. Aromo slednjega lahko izberete po svojih željah: lahko posežete po lešnikovem, čokoladnem, vanilji ali karameli.

Skratka, kot narekuje zgornji video, bomo kozarec, v katerega bomo postregli kavo, okrasili, še preden vanj natočimo kavo. Ta je sicer lahko turška ali pripravljena s pomočjo kavnega aparata. V kozarec iztisnemo nekaj kapljic sirupa, nato pa uporabimo napravo za penjenje mleka. Delujočo namočimo v sirup, nato pa jo nekoliko dvignemo. Njene vibracije bodo sladko tekočino poškropile po steni kozarca in tako bomo dobili ličen krog. Postopek ponovimo še nekoliko višje in ustvarimo poljubno število lepljivih krogov.

V okrašen kozarec nato vlijemo kavo, po želji dodamo mleko, lahko tudi stepeno smetano. Če ste sicer vajeni pitja grenke kave, tovrstno okraševanje ne bo prišlo v poštev na vsakodnevni ravni. V primeru ledene kave, ki jo radi sladimo s sirupi, pa bo takšna postrežba gotovo na mestu.

Kako se veselimo, da dnevi postanejo nekoliko toplejši!
Preberite še: Najnovejši trend: Dalgona kava z nutello, ki jo lahko pijejo tudi otroci

Fotografija: Nataliia Karabin/Getty Images
Datum Objave: 5.3.2023 ob 08:03

Več iz te teme:

sirupkavapenjenje mleka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja