Kava z vročo čokolado
A+ A-
Ko si privoščimo svojih pet minut …
Za dva. Priprava: 5 minut.
Sestavine
- 2 dl mleka
- 100 g temne čokolade
- vrečka vaniljevega sladkorja ali žlička vaniljevega ekstrakta
- 2 skodelici prave kave
- po želji sladka smetana za okras
Priprava
1. V kozico nalijemo mleko, ga sladkamo z vaniljevim sladkorjem in počasi segrevamo skoraj do vretja.
2. Medtem skuhamo kavo in jo nalijemo v skodelici.
3. Ko je mleko že dobro segreto, odstavimo in dodamo koščke čokolade. Mešamo, da se čokolada povsem raztopi.
4. V skodelici s kavo pravično nalijemo vročo čokolado. Po želji okrasimo s stepeno smetano.
Opomba: Za posladek cele družine seveda skuhamo dvojno količino vroče čokolade. S kavo je za mamo in ata, brez kave za otroke. Boljša ko je čokolada, boljša (in prehransko bogatejša) je slaščica.
Različica: Svetujem, da vročo čokolado začinite z nastrganim suhim ingverjem, ščepcem cimeta, odrasli jo lahko odišavite še z rumom ali likerjem … Takrat postane vse skupaj zelo decembrsko, praznično, dišeče in res vredno pregrehe.
Priporočamo: Praznični horoskop: piškoti, ki so pisani na kožo vašemu znamenju
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 16.12.2018 ob 15:12