
Kako priljubljene čokoladice spremeniti v domačo sladico? Kinder krema je hladna in nežna ter polnega okusa, njena priprava pa mačji kašelj.
Poletje še ni reklo zadnje in le komu se v teh vročih dneh po kuhi kosila še ljubi na dolgo in široko ustvarjati sladice? Najpogostejša bližnjica do posladka, ki jo užgemo, je seveda sladoled. Z le malo več truda pa lahko ušpičimo precej imenitnejšo sladico, ki bo navdušila tako staro kot mlado.
Kinder krema
Sestavine za 4–5 kozarčkov.
- 500 ml sladke smetane za stepanje
- 300 g čokoladic kinder
- 2 vrečki kremfixa
- 8 žlic piškotnih drobtin oreo
Priprava
1. Sladko smetano zavremo v kozici.
2. Odstavimo jo in vanjo namečemo nalomljeno čokolado.
3. Premešamo, da se čokolada povsem stopi, nato kozico pokrijemo in postavimo v hladilnik čez noč.
4. K čokoladni zmesi primešamo kremfix, nato jo z električnim mešalnikom pretepemo do čvrste in puhaste kreme.
5. V vsak kozarček stresemo dve žlici piškotnih drobtin in do vrha nabrizgamo kremo.
6. Za konec v kozarček vtaknemo še celo čokoladico.