Odprta Kuhinja

Kokosova granola z orehi

A+   A-
Tole naj gre z vami v kozarčku.


Sestavine


- 100 g ovsenih kosmičev
- žlica semen chia
- 2 žlici sveže mletih lanenih semen
- 50 g orehov
- 30 g kokosovega čipsa
- žlica medu (ali poljubnega sladila)
- 2 žlici kokosovega olja
- žlica vaniljeve arome
- 1/3 žličke soli
- 1/3 žličke cimeta

Priprava


1. Orehe na drobno nasekljamo ali v multipraktiku zmeljemo na manjše koščke. Dodamo še preostale sestavine in jih z žlico mešamo, dokler niso enakomerno razporejene.

2. Velik pekač obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno potresemo granolo. Pečemo v pečici, ogreti na 150 stopinj Celzija, 30–40 minut. Vmes granolo večkrat obrnemo.

Namig: Granola je okusna in hranilna malica, ki se odlično poda h grškemu jogurtu ali skuti, zraven se prileže tudi sveže sadje.


Hranilna vrednost (na 1 porcijo od 10): 120 kcal, 8,6 g M, 9,2 g OH, od tega 3 g prehranskih vlaknin in 1,5 g sladkorja, 2,7 g B


Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Poskusite še: Kvinojine ploščice z arašidovim maslom
Datum Objave: 14.9.2017 ob 08:09

Več iz te teme:

kokoszdravo z anjogranolaAnja Rutarzdrav prigrizek

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja