Odprta Kuhinja

Koktajl, v katerem porabimo ostanke marmelade

Pomarančni koktajl (Foto: bhofack2/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Pomarančni koktajl z džinom ali vodko, ki se bo prilegel se bo v poznih poletnih večerih.

Poleti nam prijajo lahke osvežilne pijače, ki jih pripravimo iz domačih sestavin, predvsem sadja in zelišč. Dodamo lahko tudi alkoholne pijače. Za osnovo najbolj preprostih mešanic uporabimo (gazirano) vodo, za bolj izpopolnjene okuse pa je odlična izbira klasični tonik, ki nekoliko zagreni.

Ta recept pa vsebuje eno prav posebno sestavino – marmelado, zato je kot nalašč, da si ga omislimo takrat, ko je treba porabiti še tisti zadnji dve žlici iz kozarčka. 

In ker se okusi merijo tudi z očmi, koktajl postrežemo v ličnih kozarcih, elegantnih, najbolje takih, ki stojijo na visokih pecljih. Še listič mete ali melise, sveža jagoda ali rezina limone za okras in seveda led, in pijača bo popolna.

Pomarančni koktajl

Za 4 osebe.

  • 2 žlici grenke pomarančne marmelade
  • 1,5 dcl džina
  • 5 dcl tonika
  • 1 pomaranča
  • 4 rezine pomaranče
  • ledene kocke
  • sveža meta

Priprava

  1. V mešalnik za koktajle zlijemo džin, tonik in sok, ki smo ga iztisnili iz pomaranče. Dodamo marmelado in stresamo toliko časa, da se ta raztopi. Če nimamo shakerja, uporabimo skledo ali vrč in sestavine dobro premešamo.
  2. Pijačo ohladimo.
  3. Nalijemo v kozarce, dodamo led in okrasimo z rezinami pomaranče in svežo meto.

Priporočamo še: Liogarden: navdihujoča zgodba o shranjevanju hrane

Datum Objave: 27.8.2024 ob 07:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Alenka Kociper
×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj