Kolački z bučno kremo

Ta recept združuje oboje: tako olje kot bučno meso in je hkrati dovolj preprost za pripravo, da se ga lahko loti vsak.

Sestavine

Testo

  • 155 g bučnega pireja
  • 50 g belega sladkorja
  • 120 g cvetličnega medu
  • 1 jajce, 40 g olja
  • 90 g gladke moke T 500
  • ščepec soli
  • 2 g sode bikarbone
  • cimet, klinčki

Krema

  • 125 g maskarponeja
  • 70 g sladke stepene smetane
  • pol žličke vaniljevega ekstrakta
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • žlica bučnega olja (100 %)

Priprava

1. Testo: pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Jajce s sladkorjem stepamo, da penasto naraste. Dodamo bučni pire, cvetlični med in olje.

3. Vse suhe sestavine najprej pomešamo, nato stresemo k jajčni zmesi.

4. V model za mafine položimo papirčke in jih napolnimo s testom do dobre polovice.

5. Pečemo 20 minut oz. do rjavkaste barve. Kolačke ohladimo.

6. Medtem pripravimo kremo: smetano stepemo z ročnim mešalnikom.

7. Z metlico zmešamo maskarpone, vaniljev ekstrakt in sladkor ter na koncu bučno olje. Narahlo vmešamo še stepeno smetano. Kremo napolnimo v dekorativno vrečko za brizganje s poljubnim nastavkom in nabrizgamo na kolačke.

8. Čez noč postavimo v hladilnik.

Naslovna fotografija: Mavric Pivk

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed